AKTUELNO

Danima posle porođaja dobijala je minimalne informacije o njenom detetu, a u tom istom periodu, konstantnim pozivima, socijalna radnica Sofija Vučićević, kako je rekla, maltretirala je njenog supruga.

- Kao usvojeno dete od radnice centra za socijalni rad Sofije Vučićević trpela sam konstantno nasilje, i od samog početka moje trudnoće je pikirano moje dete, a nasilje je trpeo i moj suprug, Pendić Dragan - rekla je za Pink Milica Pendić i dodala da je vrhunac njene agonije usledio posle porođaja u KC Kragujevac.

Prema njenim rečima, danima posle porođaja je od doktorke Olje Laban i SvetlaneTošanić dobijala minimalne informacije o njenom detetu, čak nije ni dobila krevet da bude uz dete koje je bez razloga boravilo u inkubatoru. U tom istom periodu, konstantnim pozivima, socijalna radnica Sofija Vučićević je maltretirala njenog supruga.

- Radiša Pavlović, direktor Republičke komisije za nestalu decu je anđeo čuvar svih beba Srbije, njegova advokatica Milanka Momčilović je majka svih majki u Srbiji koje proživaljavaju i koje su prožeivele ovakvu torturu - rekla je Pendić i dodala da ih je odmah po napuštnaju bolnice kontaktirana.

Kako kaže, Radiša Pavlović i njegov tim su hitno došli u Centar za socijalni rad Gornji Milanovac, nakon čega je zaključeno da predmet koji je Sofija Vučićević navodno vodila ne postoji u registru, i da je ona sama u dogovru sa pedijatrima KC Kragujevac - doktorkama Oljom Laban i SvetlanomTošanić planirala da proda njeno dete.

- Direktor Republičke komisije za nestalu decu pronašao je mnoge pravne nelogičnoti sa direktorom Centra za socijalni rad Gornji Milanovac - rekla je Pendić i naglasla da se nada da će odgovorni za ovaj zločin dobiti otkaz i biti pravno gonjeni, i da nijedna majka u Srbiji neće doživerti ono što je ona doživela.

Navodi da su joj usmeno, bez ikakvog dokumenta rekli da je protiv nje pokrenut postupak za oduzimanje deteta koji je pokrenula radnica Centra za socijalni rad Gornji Milanovac Sofija Vučićević, dok se po dolasku gospodina Radiše i Milanke ispostavilo da postupak nikada nije ni postojao.

- Sve dijagnoze zbog kojih je moje dete smešteno u inkubatoru i koje su ustanovljene u porodilištu, ne postoje, i ono je sada smešteno u Unuverzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, gde je bezbedno - zaklučila je Pendić i osvrnula se na to da bi bez rada Milanke Momčilović i Radiše Pavlović njeno dete završilo ko zna gde.

#Dete

#Krađa

#Kriminal

'